FAQ

 1. Voer eerst de gratis online waardebepaling uit. Hiervoor hebben we gegevens over uw auto nodig, zoals het merk, het model en de kilometerstand.
 2. Om u een verkoopprijs te kunnen bieden, hebben we verdere informatie nodig over uw auto. Deel zo veel mogelijk informatie over de staat en de uitrusting van uw voertuig. Op basis van deze voertuiggegevens bepalen onze experts uw definitieve verkoopprijs. Deze ontvangt u per e-mail. Uw uiteindelijke verkoopprijs is 7 dagen geldig. U beslist altijd of u wilt verkopen of niet.
 3. Als u besluit te verkopen, boekt u eenvoudig een inleverafspraak bij uw gewenste vestiging. Onze medewerker controleert ter plaatse de door u ingevulde voertuiggegevens.
 4. Het geld wordt direct overgemaakt naar uw bankrekening of cash overhandigd.

mijnautoverkocht.be biedt u een eenvoudige en veilige mogelijkheid om uw auto te verkopen.

Als u bij ons verkoopt, vermijdt u:

 • De inspanning en kosten van het plaatsen van advertenties,
 • De organisatie van afspraken en proefritten met vreemden,
 • Het progressieve waardeverlies van uw auto door de verloren wachttijd voor een goede verkoopprijs

We hebben uw e-mailadres nodig om u het resultaat van de online waardebepaling toe te sturen. We hebben uw telefoonnummer nodig om uw inleverafspraak in onze vestiging te bevestigen. Voor verdere vragen over gegevensbescherming verwijzen we naar onze privacy regeling.

Het hele waardebepalingsproces tot aan de verkoop van uw auto aan mijnautoverkocht.be is volledig gratis voor u.

Nee, er zijn geen kosten voor u. De online waardebepaling is volledig gratis.

Als u iets in uw auto bent vergeten, kunt u het beste zo snel mogelijk één van onze vriendelijke medewerkers bellen. Daar wordt u geïnformeerd over wat u het beste kunt doen.

Ja, u kunt ons ook een auto met een doorlopende financiering verkopen. Neem alle documenten van uw financieringsbank mee naar de inleverafspraak in de vestiging, zodat wij de openstaande financieringskosten kunnen bepalen. De openstaande kosten worden verrekend met de uiteindelijke verkoopprijs en het voertuig wordt vrijgegeven bij de bank.

Ja, u kunt bij ons een door het bedrijf goedgekeurde auto verkopen. Neem de volgende aanvullende documenten mee naar uw afspraak:

 • Een verkoopautorisatie afgegeven op uw naam door een bedrijfsvertegenwoordiger (bijv. Directeur). Deze volmacht moet de datum, plaats en bedrijfsstempel van de vennootschap en de handtekening van de vertegenwoordiger van de vennootschap bevatten.
 • Een kopie van uw identiteitskaart of paspoort – zowel van u als van de bedrijfsvertegenwoordiger.

Wij kopen enkel voertuigen in die rijwaardig zijn en in het bezit zijn van de algemene boorddocumenten.

Ja, u kunt een voertuig verkopen namens een derde partij met wijkopenautos.be Breng de volgende documenten mee naar uw inleverafspraak:

 • Een verkoopautorisatie ondertekend door de geregistreerde voertuigeigenaar en afgegeven op uw naam.
 • Een kopie van uw identiteitskaart of paspoort – elk van u en de geregistreerde voertuigeigenaar.

Ja, dat kan. Breng naast de documenten voor het voertuig ook de verklaring van erfenis en de overlijdensakte van de overledene mee naar de inleverafspraak.

Ja, we kopen ook een auto bij een vertegenwoordiger van de voertuigeigenaar. Neem de volgende documenten mee naar uw inleverafspraak:

 • Een verkoopautorisatie ondertekend door de geregistreerde voertuigeigenaar en afgegeven op uw naam.
 • Een kopie van uw identiteitskaart of paspoort – elk van u en de geregistreerde voertuigeigenaar.

Nee, we hebben zowel het kentekenbewijs deel 1 (voorheen kentekenbewijs) als het kentekenbewijs deel 2 (voorheen kentekenbewijs) nodig om uw auto te kunnen kopen. Zonder deze documenten kunnen we de auto helaas niet kopen.

Als het kentekenbewijs niet meer beschikbaar is, moet u dit indienen bij het verantwoordelijke registratiebureau.

Dit is anders met een gefinancierde auto. Hiermee wordt het kentekenbewijs meestal bij de bank gedeponeerd. Wij verzorgen graag het proces bij uw bank.

 1. Voer eenvoudig onze online waardebepaling uit:
  1. Start met het invoeren van de basisgegevens van uw auto. Vul in wat het merk, model en bouwjaar van uw auto is. Geef daarnaast meer informatie over de staat en uitrusting van uw voertuig.
  2. Op basis van uw gegevens berekenen onze professionals de waarde van uw auto. U krijgt vervolgens een definitieve verkoopprijs van ons via e-mail.

Via onze gratis online waardebepaling voert u eenvoudig uw voertuiggegevens in en uploadt u enkele foto’s van de auto. Wees hierin zo volledig mogelijk. U ontvangt vervolgens van ons uw definitieve verkoopprijs en u kunt een inleverafspraak maken. De verkoopprijs is 7 dagen geldig.

Uw voertuiggegevens worden ter plaatse bevestigd door één van onze medewerkers. Vervolgens wordt het verkoopcontract opgesteld en wordt de verkoop van uw auto afgerond met uw handtekening. De auto blijft in onze vestiging.

In dat geval kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Zodra u alle gegevens hebt ingevuld, ontvangt u een bevestiging op de website. Er wordt geen aparte e-mail naar u verzonden.

Nee, het is helaas niet mogelijk om de ingevulde gegevens achteraf te wijzigen. Indien u een fout maakt bij het invoeren van uw gegevens, voert u uw gegevens eenvoudig opnieuw in.

De markt voor gebruikte auto’s is erg dynamisch. Daarom kan de waardebepaling van voertuigen dagelijks veranderen. We raden u aan om de online waardebepaling opnieuw uit te voeren.

Als u iets in uw auto bent vergeten, kunt u het beste zo snel mogelijk één van onze vriendelijke medewerkers bellen. Daar wordt u geïnformeerd over wat u het beste kunt doen.

Onze database bevat alle nationale en internationale automodellen die na 2001 geproduceerd zijn. Als uw auto niet in onze database staat, stuur dan een e-mail naar: info@mijnautoverkocht.be, met daarin onderstaande gegevens:

 • Datum van eerste registratie
 • Merk
 • Model
 • Kilometerstand
 • Motorisering
 • Voertuigtype (sedan, stationwagen, cabriolet, VAN, SUV)

Een van onze behulpzame medewerkers neemt binnen 24 uur contact met u op.

Nee, het bepalen van de definitieve verkoopprijs van uw auto is enkel mogelijk wanneer u ons de gegevens verstrekt via de zelfevaluatie.

 1. U ontvangt uw definitieve verkoopprijs via e-mail nadat u ons de aanvullende informatie en foto’s van de auto heeft verstrekt. De prijs in de e-mail is uw definitieve verkoopprijs. Ter plaatse zal één van onze medewerkers de door u verstrekte informatie bevestigen. Daarna wordt de definitieve verkoopprijs overgemaakt naar uw bankrekening.

  Als er ter plaatse verschillen in de werkelijke staat van de auto worden gevonden, kunnen er afwijkingen ontstaan in de definitieve verkoopprijs. Onze medewerkers zullen u ter plaatse alle details transparant toelichten.

Naast algemene informatie (bv. geldige periodieke keuring en aantal vorige eigenaren), hebben we ook details nodig over de uitrusting (bv. kleur) en de algemene conditie van uw auto. Om de meest nauwkeurige verkoopprijs voor u te bepalen, hebben we ook foto’s van uw auto nodig. Op basis hiervan bepalen onze experts de definitieve verkoopprijs.

Uw uiteindelijke verkoopprijs zal worden opgesteld door een van onze experts, rekening houdend met alle door u opgegeven informatie.

Indien u na 3 dagen nog steeds niet uw definitieve verkoopprijs hebt ontvangen, neemt u contact op met onze klantenservice. Daar onderzoeken we uw specifieke geval en streven we naar een snelle en gemakkelijke oplossing.

De door ons vastgestelde koopprijs verschilt van de verkoopprijs op de particuliere markt. Dit prijsverschil komt tot stand door meerdere factoren. Enerzijds zijn deze verkoopprijzen op de particuliere markt zogenaamde “onderhandelingsprijzen.” De onderhandelingsruimte voor deze prijzen zijn meestal 10-20%. Op de particuliere markt vindt u ook vaak zogenaamde “wensprijzen.” Deze prijzen geven een subjectieve waardering van de auto door de desbetreffende verkoper en zijn vaak aanzienlijk verschillend van de werkelijke marktwaarde van de gebruikte auto. Houd er ook rekening mee dat wij als professionele en serieuze koper bij het kopen van uw voertuig te maken krijgen met aanzienlijke kosten.

Voorbeelden hiervan zijn kosten voor reparatie, opwerking, opslag en transport van de auto’s. Met deze kosten moeten we ook rekening houden bij het bepalen van de koopprijs. Verkopen aan particulieren brengt ook voor u aanzienlijke kosten met zich mee waardoor er een verlaging is van de verkoopprijs. U moet veel tijd en geld besteden aan de telefoon, investeren in advertenties, afspraken bekijken en proefritten maken.

Houd er ook rekening mee dat wij, als professionele en gerenommeerde koper, aanzienlijke kosten dragen bij de aankoop van uw auto. Voorbeelden hiervan zijn kosten voor reparaties, opslag en het transport van de auto’s. Een andere factor is ons professionele team dat ter plaatse tijd voor u in beslag neemt. Het is mogelijk om slachtoffer te worden van een misdaad (vals geld, gebrek aan herregistratie van de auto, chequefraude of diefstal na overhandiging van contant geld).

 1. De inleverafspraak ter plaatse is belangrijk omdat onze experts de door u verstrekte informatie opnieuw moeten controleren. Omdat: extra apparatuur of schade kan leiden tot een correctie van de definitieve verkoopprijs. De definitieve verkoopprijs kan dan worden bevestigd en de verkoop kan verwerkt worden.

  Het vooraf boeken van een inleverafspraak is essentieel, aangezien wij de afspraak voorbereiden. Zo kunnen we er ook voor zorgen dat we voldoende tijd voor u nemen.

Neem volgende zaken mee naar uw inleverafspraak bij een vestiging:

 • Kentekenbewijs deel 1 (voorheen kentekenbewijs)
 • Kentekenbewijs deel 2 (voorheen kentekenbewijs)
 • Alle bestaande autosleutels
 • Uw geldige identiteitskaart of paspoort

Neem indien beschikbaar volgende zaken mee:

 • Bijbehorend serviceboekje
 • Certificaten van de laatste hoofd- en uitlaatgasonderzoeken
 • Bestaande facturen en bonnen (aankoop nieuwe auto, service, reparatie,…)
 • Conformiteitscertificaat (indien beschikbaar)
 • Tweede set wielen (indien beschikbaar)

Hoewel deze zaken niet absoluut noodzakelijk zijn, zorgen ze meestal voor een betere verkoopprijs.

Vergeet niet om alle persoonlijke bezittingen uit het voertuig te verwijderen alvorens de inleverafspraak. Op deze manier kunnen de definitieve gegevensvergelijking en het inleveren van de auto snel worden uitgevoerd.

 1. U komt naar één van onze vestigingen voor uw gemaakte inleverafspraak.
 2. Een medewerker bevestigt uw ingevoerde gegevens.
 3. We sluiten een koopovereenkomst met u en maken de verkoopprijs naar u over.
 4. Een medewerker komt tot bij jullie om de auto op te halen.

Uiteraard kunt u uw inleverafspraak uitstellen. Neem telefonisch contact op en maak gewoon een nieuwe afspraak. U kan ook de e-mail die u heeft ontvangen om de afspraak te bevestigen, bekijken. Het is mogelijk om via de e-mail een ander tijdstip voor uw afspraak te selecteren door op de bijhorende knop te klikken.

Ja, na de verkoop storten wij de verkoopprijs direct en veilig op uw bankrekening of geven wij het in cash. U krijgt uw geld gemakkelijk, betrouwbaar en veilig.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept